Παρασκευή 5 Αυγούστου 2011

Πρόγραμμα εκδήλωσεων πολιτισμού στο Βενεράτο - Αύγουστος 2011








Ο πολιτιστικός σύλλογος Βενεράτου «Απόλλων» συνεχίζοντας την δημιουργική και ποιοτική του παρουσία και για το φετινό καλοκαίρι  διοργάνωσε και διοργανώνει κατά τις επόμενες μέρες σειρά ποικίλων πολιτιστικών εκδηλώσεων, προς τέρψη των κατοίκων και επισκεπτών της περιοχής.:

-¨Ετσι την Κυριακή 31 Ιουλίου διοργανώθηκε εκδήλωση με τίτλο «Δημιουργικές παρέες»  για μικρούς και μεγάλους,  στη μαγευτική σε φυσικό κάλλος Άκρα του Βενεράτου. Η εκδήλωση περιλάμβανε έκθεση βιβλίου, ζωγραφική για παιδιά, γλυπτική με πηλό, ψηφιδωτό και σφυρηλάτηση μετάλλου από τοπικούς καλλιτέχνες. Η βραδιά  ολοκληρώθηκε με μουσική (μαντολίνο, λίρα, ασκομαντούρα) και χορό από εφήβους του Βενεράτου.Η  συμμετοχή του κόσμου που πλαισίωσε την εκδήλωση ήταν μεγάλη ,γεγονός που καταδεικνύει την δίψα για πολιτισμό και την  ανάγκη για την διατήρηση της παράδοσης.  


Συναυλία στον Άγιο Φανούριο με Μ. Φραγκιαδάκη
«Η πύλη του ήχου»




Το Σάββατο 6 Αυγούστου  και ωρα 9 μ. μ. συναυλία στον Άγιο Φανούριο που βρίσκεται στο φαράγγι Βενεράτου με το Μιχάλη Φραγκιαδάκη και το συγκρότημα του «Η πύλη του ήχου».
Το φυσικό τοπίο σε συνδυασμό με την παρέα νέων μουσικών και τραγουδιστών, που ταξιδεύυν τους ακροατές σε μια μουσική εμπειρία, με σεβασμό και ευαισθησία στα μουσικά παραδοσιακά και έντεχνα μονοπάτια της Κρήτης υπόσχεται στους επισκέπτες μια μαγευτική βραδιά.




Παραδοσιακό γλέντι παραμονή Δεκαπενταύγουστου 



Την Κυριακή 14 Αυγούστου θα γίνει το μεγάλο γλέντι, παραμονή Δεκαπενταύγουστου εορτή της Ιεράς Μονής Παλιανής. Θα παίξει ο γνωστός καλλιτέχνης από το Βενεράτο Μιχάλης Ξενάκης  με το συγκρότημα του.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου